Adem je Vrij

Met de kracht van ‘verbonden ademhaling’ word je geleid naar je gevoel en laat je het drukke denken achter je. Wanneer je verbonden ademt, volgt je lichaam moeiteloos een natuurlijke stroom. Het vasthouden of uitstellen ervan wordt onmogelijk, wat een verlichtend gevoel geeft. 

Veel mensen ademen onbewust, onregelmatig of oppervlakkig. Het is van essentieel belang om aandacht te besteden aan je ademhaling. Net zoals er verschillende mensen zijn, zijn er verschillende adempatronen, maar één ding staat vast: jouw ademhaling laat zien hoe je je leven leidt. Bewust ademen is daarom een krachtig instrument. Het kan enige spanning met zich meebrengen omdat je meer sensaties kunt ervaren, zoals tintelingen. Sommigen vrezen zelfs voor hyperventilatie. Echter, als je merkt dat deze gevoelens gewoonlijk verdwijnen wanneer je ontspant, herstelt het vertrouwen in je eigen lichaam. Dit opent de deur naar een diepere verbinding met jezelf, waardoor het gemakkelijker wordt om jouw innerlijke waarheid te voelen.

Door bewust verbonden te ademen, breng je de energiestroom op gang en ontdek je eventuele blokkades. Spanningen manifesteren zich vaak in onze ademhaling. Door deze ademhaling te omarmen, creëer je meer ruimte voor ontspanning.

De verbonden ademhaling, waarbij je de inademing verbindt met de uitademing, is een krachtige techniek die vaak onbewust plaatsvindt maar ook bewust ingezet kan worden. In tegenstelling tot andere lichaamsfuncties, zoals bijvoorbeeld je hartslag, kun je jouw ademhaling actief sturen en controleren. Dit bewustzijn van de ademhaling wordt vaak ervaren tijdens ademsessies, waarbij het aan te raden is om dit onder begeleiding te doen en niet zelfstandig thuis uit te proberen. Het is raadzaam om eerst vertrouwd te raken met de techniek en de effecten ervan te begrijpen voordat je er zelf mee aan de slag gaat. Op deze manier draag je bij aan je persoonlijke groei, ontwikkel je je intuïtie verder en kom je tot innerlijke groei.

Het gezegde “onze ademhaling laat zien wie we zijn” is niet zomaar een uitspraak; het is iets wat ik persoonlijk vaak heb ervaren. Het is fascinerend om te observeren hoe iemands ademhaling veel kan onthullen over zijn of haar innerlijke staat. Of je nu diep of oppervlakkig ademt, snel of langzaam, of je wacht met inademen of juist met uitademen – deze aspecten van de ademhaling kunnen veelzeggend zijn. Het zijn vragen waar ik graag dieper op in ga en waarbij ik inzichten kan delen.

Door bewust je natuurlijke ademhaling te verruimen, kun je al snel merkbare resultaten ervaren. Je krijgt letterlijk en figuurlijk meer ruimte om te ademen, wat zich kan vertalen naar een gevoel van vrijheid en ontspanning.

Praktische informatie

~ Adem je Vrij ~ Zondag 2 juni 2024

Een middag bewust bezig zijn met je ademhaling biedt tal van voordelen:

  • Zelfliefde: Bewust ademen als zelfzorg.
  • Inzichten: Ontdekkingen over jezelf, je situatie, je uitdagingen en je mogelijkheden.
  • Licht: Een leven vol dankbaarheid en lichtheid.
  • Verbinding: Een terugkeer naar je lichaam, vanuit het hoofd naar het hart.

Indien je niet kan op zondag 2 juni, de eerstvolgende Adem je Vrij staan gepland op 31 augustus, 28 september en 6 oktober 2024.

Of kom naar de Adem Retraite Dag op zaterdag 1 juni. 

Als je de voorkeur geeft aan een individueel traject, neem dan vrijblijvend contact met mij op voor een 6weeks traject, waarin je jouw ademruimte weer (terug) gaat vinden. Of boek een losse sessie of drie sessies om te ontdekken wat verbonden ademen voor jou kan betekenen.

Kosten

Adem je Vrij middag €69

Van 13.00 tot 16.30 uur

Individuele Trajecten: 

1 sessie – €125

3 sessies – €325


Kledingsuggestie

Makkelijk zittende kleding. Waar je goed in kan bewegen. Neem lekker je eigen dekentje of kussen mee als je dat fijn vindt. 

Locatie

De Verwondering

(Achter op het erf bevindt zich de Yurt)

Lochemsestraat 7

7396 PJ Terwolde

 

Individuele sessies vinden plaats bij ADEMPAUZEstudio 

Hovenierstraat 31 in Deventer

Contactgegevens

Gerri Hansman

Hovenierstraat 31

7419 CA Deventer

+31 (0)6 30312997

gerri@adempauzestudio.nl

Contact opnemen
Volg ons op social media
Aangesloten bij