Adem je fit en vitaal

Het Adem je fit en vitaal traject. De manier om jouw eigen manier van ademen te verkennen en te ontdekken wat je kunt doen om je beter te voelen en je gewoon blijer en relaxter te voelen.

In zes weken verander je je adempatroon en mind-set en daarmee je leven. Voorwaarde is de bereidheid om dagelijks 3×3 minuten een ademhalingsoefening te doen. Dat is te doen toch?

Wanneer je je ademhaling in het natuurlijke ritme brengt, zul je ervaren dat je: 

Adem je fit en vitaal gaat uit van het belang dat de ademhaling heeft op je emotionele en fysieke gezondheid. Dit is wetenschappelijk aangetoond, daar is niets zweverigs aan. Het betekent dat je ademhaling het hart en brein kan beïnvloeden zodat het harmonieus op elkaar is afgestemd. Deze techniek is genaamd hart-coherentie. Het wordt gekenmerkt door helder denken en een gevoel van alertheid en harmonie. Het is echt iets anders dan alleen je ontspannen voelen. Jij kunt het zelf aanleren door regelmatig te oefenen; 3×3 minuten per dag. Tijdens het Adem je fit en vitaal traject ontdek je op een effectieve manier hoe je fitter kunt worden en negatieve emoties en stress vaarwel zegt.

Traject Adem je fit en vitaal

Stap 1

Bewust ademhalen, ritme ontdekken en verschillende ademtechnieken eigen maken. Hart-coherentie ervaren waarbij je hart synchroon loopt met je ademhaling. Focus op meer helderheid, alertheid en je je in harmonie voelt met jezelf en de wereld om je heen.

Stap 2

Focus op stress en emotie. Je ervaart het verschil tussen emoties met een positieve of negatieve ‘valentie’. De oefeningen die voorbij komen zijn erop gericht om de hartcoherentie techniek duurzaam te verbinden met emoties.

Stap 3

Aandacht naar jezelf! In het derde blok zul je je steeds meer bewust worden van je stresstriggers. Je leert ze te observeren en te verbinden met hart-coherentie. Vervolgens leer je hoe je je eigen coach wordt, zodat je jezelf kan helpen. Het is natuurlijk de bedoeling dat je na het volgen van dit traject je zelfstandig verder kunt.

Dit traject is mede geïnspireerd op het werk van Dr. David O’Hara en Drs. Kees L. Blase. 

Praktische informatie

Traject

Dit traject duurt acht weken en is inclusief zes individuele sessies van circa één uur.

Je ontvangt na elke sessie een handout zodat je na afloop van dit traject een volledige reader hebt. Hierdoor heb je voldoende handvatten en tools zodat je zelfstandig verder kunt. 

Kosten

€ 499.=

Kledingsuggestie

Makkelijk zittende kleding.

Locatie

ADEMPAUZEstudio
Hovenierstraat 31 in Deventer

Contactgegevens

Gerri Hansman

Hovenierstraat 31

7419 CA Deventer

06 30312997

gerri@adempauzestudio.nl

Contact opnemen
Volg me op social media
Aangesloten bij