Een bijzondere dag, een bijzondere locatie. Tijdens deze Adem Retraite Dag fungeert Klooster Abdij Sion als de unieke ruimte voor de wintereditie. De Adem Retraite Dag is voor iedereen die toe is aan een dag voor zichzelf, waarin we de ADEM als basis gebruiken.

 

ADEMPAUZEstudio nodigt je daarom graag uit voor deze heerlijke dag waarop jouw energieniveau een boost krijgt en jouw hoofd rust. Globaal zitten er in het programma twee verschillende langere ademsessies. En verder een aantal beweeg-, meditatie-, en ademoefeningen en een gezonde lunch. Op een unieke locatie, waarbij genoeg tijd is om de sfeer van het klooster te ervaren. Tijdens de dag werk je aan het afstemmen van de ademhaling om dichter bij jezelf te komen. Door middel van specifieke ademtools leer je de ademhaling in te zetten. Voor deze Retraite Dag is geen ervaring met ademhalingstechnieken vereist. Laat je meenemen langs verschillende ontspannende, vitaliserende en hartopenende ademtechnieken, ademoefeningen en meditaties. Waarmee balans wordt gebracht tussen tussen lichaam, hoofd en hart. Een fijne ervaring om zo vlak voor de feestdagen jezelf of je vriend(in) en te gunnen.


Wat gaan we doen?

Tijdens de Adem Retraite Dag komen er drie verschillende thema’s langs.

A D E M K R A C H T

De ademhaling wordt ook wel de levenskracht genoemd. Je zal ervaren dat de kracht van de adem een enorme krachtige tool is. Een tool die we dagelijks tot onze beschikking hebben! Vaak komen mensen voor meer energie en ontspaning, waar het in de praktijk dan eigenlijk gaat over het proces van herstel. Herstel na bijvoorbeeld een dag hard werken of herstel na een periode van veel emoties, of zorgen voor iedereen behalve voor jezelf. Deze dag geeft je een ervaring en belevenis waarin je merkt wat de kracht van je ademhaling voor jou kan betekenen.

 

A D E M R U I M T E

Gedurende de Retraite Dag zal je kennismaken met onder andere twee verschillende ademhalingstechnieken. Als eerste Hartcoherent ademen, wat inhoudt dat de ademhaling wordt ingezet voor het afstemmen van het hart, brein en zenuwstelsel. Een bewezen techniek waarbij het gaat om de samenhang tussen de hartslag en de ademhaling. De tweede techniek is Verbonden Ademen. Bij deze techniek gaat het erom dat je lichaam uiteindelijk is een natuurlijke flow meegaat met de ademhaling. Kleine kinderen doen dit van nature, maar wij als volwassenen hebben vaak onbewust de natuurlijke ademhaling ergens onderweg vastgezet. Via deze techniek neem ik je mee in jouw tempo en hoef je de ademhaling niet meer vast te houden. Meer vertrouwen op jezelf door middel van ademhaling. Je zal ervaren wat meer ademruimte voor jou betekent.

 

A D E M F L O W

In je lichaam, uit het hoofd. Deze dag zal je je bewust(er) worden van je ademhaling, een tastbare tool waardoor je makkelijker kan ontspannen en (h)eerlijk bij jezelf komen. Niets engs of zweverigs aan, maar juist down to earth. Down to your breath. In jouw natuurlijke flow. Ontspannen, lichter en helderder naar huis!


Aanvullende informatie

  • Zaterdag 18 december 2021
  • Ontvangst vanaf 09.45 uur
  • Start om 10.00 uur en afronding rond 16.15 uur
  • Kosten 129 euro
  • Inclusief vegetarische lunch en tussendoortjes
  • Onbeperkt koffie en thee
  • Het verblijf is dekapittelzaal in Klooster Abdij Sion. Voorheen was dit de ruimte in het klooster waar de monniken bij elkaar kwamen om onderwezen te worden door de Abt of om met elkaar te bidden of te discussiëren. Een bijzondere ruimte met geweldige akoestiek, door speciale aanpassingen is het er zeer stil. Ideaal voor een Adem Retraite Dag!             
  • Opgeven kan via een mail naar gerri@adempauzestudio.nl of stuur een bericht naar +31 6 303 12 997.

Locatie
Klooster Nieuw Sion

Vulikerweg 6

7431 PJ Diepenveen / Deventer


Komt 18 december niet uit of wil je liever een 1 op 1 sessie? Dat kan via een Individueel Ademtraject, stuur een bericht naar gerri@adempauzestudio.nl of +31630312997 voor meer informatie!

Categorieën: Geen categorie