Het 6-weekse Adem je Fit & Vitaal traject. De manier om jouw eigen manier van ademen te verkennen en te ontdekken wat je kunt doen om je beter te voelen en je gewoon blijer en relaxter te voelen.

In deze 6 weken verander je je adempatroon en mind-set en daarmee je leven! Voorwaarde is de bereidheid om dagelijks 3×3 minuten een ademhalingsoefening te doen. Dat is te doen toch?

Door je ademhaling in zijn natuurlijke ritme te brengen…
  • breng je balans in je zenuwstelsel ( minder stress, en minder in je hoofd)
  • komen je emoties meer tot rust  ( meer ontspanning)
  • gaat o.a je spijsvertering beter werken waardoor je beter kan ontspannen qua voeding ( gewichtsverlies)
  • voel je je energieker (en blijer en vrijer)
  • ervaar je dat je immuunsysteem en lichaamsprocessen kunt beïnvloeden (waardoor lichamelijke klachten verminderen)

Adem je Fit & Vitaal gaat uit van het belang dat de ademhaling heeft op je emotionele en fysieke gezondheid. Dit is wetenschappelijk aangetoond, niks zweverigs aan. Het betekent dat je ademhaling het hart en brein kan beïnvloeden zodat het harmonieus op elkaar is afgestemd. Deze techniek is genaamd hart-coherentie. Het wordt gekenmerkt door helder denken en een gevoel van alertheid en harmonie. Het is echt iets anders dan alleen je ontspannen voelen. Jij kunt het zelf aanleren door regelmatig te oefenen; 3×3 minuten per dag. Tijdens het Adem je Fit & Vitaal traject ontdek je op een effectieve manier hoe je fitter kunt worden en negatieve emoties en stress vaarwel zegt.

Dit traject kan ingezet worden wanneer je bijvoorbeeld verlangt naar minder spanningsklachten / vaak duizelig bent / hoofdpijn hebt of (over)eten. Veel van dit soort klachten hebben vaak te maken met een verkeerd adempatroon. Wanneer je meer rust in je hoofd creëert zal vermindering van deze bijvoorbeeld deze klachten een gevolg zijn. Een vorm van spanningsklachten is het zo genaamd chronisch hyperventileren. Het is eigenlijk langdurig verkeerd ademen waardoor je lichamelijke klachten krijgt. Dit kan tegengegaan worden door je bewust te worden van je adempatroon. Een andere bijkomstigheid van bewuste ademtechnieken toepassen is het verminderen van zogenaamd emotie-eten. Door middel van de verschillende ademtechnieken zoals hartcoherentie wordt de spijsvertering onder andere verbeterd. Waardoor het ‘makkelijker’ is om bewustere en gezondere keuzes te maken. Het autonome zenuwstelsel wordt weer in balans gebracht, waardoor je meer energie krijgt!

 
HET TRAJECT BESTAAT UIT 3 STAPPEN:

STAP 1 – Bewust ademhalen, ritme ontdekken en verschillende ademtechnieken eigen maken. Hart-coherentie ervaren waarbij je hart synchroon loopt met je ademhaling. Focus op meer helderheid, alertheid en je je in harmonie voelt met jezelf en de wereld om je heen.

Stap 2 – Focus op stress en emotie. Je ervaart het verschil tussen emoties met een positieve of negatieve ‘valentie’. De oefeningen die voorbij komen zijn erop gericht om de hart-coherentie techniek duurzaam te verbinden met emoties.

Stap 3 – Aandacht naar jezelf! In het derde blok zul je je steeds meer bewust worden van je stresstriggers. Je leert ze te observeren en te verbinden met hart-coherentie. Vervolgens leer je hoe je je eigen coach wordt, zodat je jezelf kan helpen. Het is natuurlijk de bedoeling dat je na het volgen van dit traject je zelfstandig verder kunt!

Nieuwsgierig geworden? Laat het mij weten om een gratis kennismaking in te plannen.

Datum: Starten in de week na de kennismaking

Locatie: ADEMPAUZEstudio, Hovenierstraat 31 in Deventer

GEZOND&VITAAL IS MEDE GEÏNSPIREERD OP HET WERK VAN DR. DAVID O’HARA & DRS. KEES L. BLASE
Categorieën: Workshops