fbpx

EVEN EEN ADEMPAUZE…

Je ademhaling inzetten ten behoeve van minder stress? Ja dat kan!

Het stressreductie/burn out programma is gebaseerd op 9 weken werken aan je herstel.  Burn-out of last van te veel stress heeft veel impact op je leven. Kenmerken zijn er op verschillende niveaus. Je bent moe, of uitgeput. Motivatie en blijdschap in je werk of thuis heb je niet of amper. Het lukt alleen nog op wilskracht. Je twijfelt over je zelf, je kwaliteiten. In dit traject zal je dan ook op verschillende niveaus deze problemen aanpakken en inzicht krijgen en weer ruimte creëren. Met je ademhaling als basis. 

Zoals gezegd je ademhaling is de basis, wat invloed heeft op je emotionele en fysieke gezondheid. Dit is wetenschappelijk aangetoond, niks zweverigs aan. Bij stress is er vaak sprake van een hoge ademfrequentie. Hoge ademfrequentie is wanneer je in actie bent niets mis mee, juist nodig. Maar wanneer je in rust bent en je nog steeds een hoge ademhaling hebt, kan je niet herstellen. Het gevolg is dat je je moe en gestrest gaat voelen. Dit traject biedt je de mogelijkheid dit patroon te doorbreken! Voor een goede balans is het nodig dat actie opgevolgd wordt door ontspanning. Hier zorgt je parasympatische zenuwstelsel voor. Bij chronische stress sta je continue in de “actie stand” en lukt het niet meer om in de “rust-stand” te komen. De negatieve gevolgen van chronische stress worden vaak te laat herkend en erkend, maar het kan voor fikse gezondheidsproblemen zorgen. Door deel te nemen aan deze training werk je op natuurlijke wijze aan stressreductie. Je leert via ademoefeningen hoe je je lichaam en geest weer tot rust kan laten komen! Kortom, je leert hoe je op ieder moment je ademhaling kan inzetten voor jezelf. 

Het Stressreductie Traject is een goede basis om jezelf te resetten. In deze training wordt je herstellende vermogen aangesproken, waarna je zal merken dat je makkelijker tot gezondere keuzes komt! 

Klinkt dit aantrekkelijk? Bespreek met je werkgever of arbo-dienst de mogelijkheden (vaak is er een vergoeding mogelijk). Immers wanneer jij weer goed in je vel zit is dit een meerwaarde voor iedereen. In dit traject wordt er gebruik gemaakt van verschillende ademtechnieken en bio-feedback apparatuur.

Duur is  9 weken.  ( incl 6 sessies en  handout met verschillende ademhalingsoefeningen/ handvaten )

Eerste 3 weken Wekelijks individuele adem-coach sessie van 1,5 uur.

daarna nog 2 wekelijks 3 sessies. 

Voor meer informatie of voor kennismaking mail naar info@adempauzestudio.nl

Categorieën: Geen categorie