Even een adempauze… De ademhaling inzetten voor minder stressklachten? Dat kan!

Het stressreductie/ self care programma is gebaseerd op 6 weken werken aan je herstel. Last van te veel stress heeft veel impact op je leven. Kenmerken zijn er op verschillende niveaus. Je bent moe, of uitgeput, je maakt je druk om van alles, motivatie of blijdschap in je werk of thuis is er niet (of amper). Het lukt eigenlijk alleen nog op wilskracht. Opzich kun je het best nog wel een tijdje volhouden zo, want met dat doorzettingsvermogen is niets aan de hand. Maar cijfer je jezelf dan nog niet meer weg? En wat zijn dan de gevolgen? Kortom het is hoogste tijd om Selfcare op 1 te zetten! Kies voor jezelf met dit 6-weekse stressreductie / selfcare traject!

Dit traject helpt je om op verschillende niveaus deze problemen aan te pakken, inzicht te krijgen en ruimte creëren. Met de ademhaling als basis. Zodat je het kan toepassen wanneer jij dat wilt. Op jouw manier, want daar zit je kracht.

Zoals gezegd je ademhaling is de basis, wat invloed heeft op je emotionele en fysieke gezondheid. Dit is wetenschappelijk aangetoond, niks zweverigs aan. Bij stress is er vaak sprake van een hoge ademfrequentie. Hoge ademfrequentie is wanneer je in actie bent niets mis mee, juist nodig. Maar wanneer je in rust bent en je nog steeds een hoge ademhaling hebt, kan je niet herstellen. Het gevolg is dat je je moe en gestrest gaat voelen. Dit traject biedt je de mogelijkheid dit patroon te doorbreken! Voor een goede balans is het nodig dat actie opgevolgd wordt door ontspanning. Hier zorgt je parasympatische zenuwstelsel voor. Bij chronische stress sta je continue in de “actie stand” en lukt het niet meer om in de “rust-stand” te komen. De negatieve gevolgen van chronische stress worden vaak te laat herkend en erkend, maar het kan voor fikse gezondheidsproblemen zorgen. Door deel te nemen aan deze training werk je op natuurlijke wijze aan stressreductie. Je leert via ademoefeningen hoe je je lichaam en geest weer tot rust kan laten komen! Kortom, je leert hoe je op ieder moment je ademhaling kan inzetten voor jezelf.

Het Stressreductie Traject is een goede basis om jezelf te resetten. In deze training wordt je herstellende vermogen aangesproken, waarna je zal merken dat je makkelijker tot gezondere keuzes komt! 

In dit traject wordt er gebruik gemaakt van verschillende ademtechnieken en bio-feedback apparatuur. Door de z.g. balance manager kan ik je feedback geven op je huidige hartslag variabiliteit. Door oefeningen leer je vervolgens wat stress en ontspanning met je lichaam kan doen. Je krijgt meer inzicht hoe jouw lichaam fysiek reageert op verschillende prikkels. Dit inzicht helpt je om je lichamelijke reactie op de prikkels te veranderen om zo beter in balans te blijven.

Bespreek met je werkgever of  re-integratie coach, arbo-dienst de mogelijkheden (vaak is er een vergoeding mogelijk). Wanneer jij weer goed in je vel zit is dit een meerwaarde voor iedereen. 

Duur van het traject is 6-8 weken (incl. een handout) met verschillende ademhalingsoefeningen en handvaten.

Ieder traject begint met een vrijblijvende kennismaking. Starten kan op korte termijn.

Locatie: ADEMPAUZEstudio, Hovenierstraat 31 in Deventer

Categorieën: Geen categorie