Maak kennis, door nu een afspraak te maken en ervaar zelf wat dit traject  voor jou kan betekenen.

Adem je Gezond&Vitaal

Het 6-weekse Adem je Gezond&Vitaal traject waarin je lekkerder in je vel komt te zitten. In deze 6 weken verander je je adempatroon en mind-set  en daarmee je leven! Voorwaarde is de bereidheid om dagelijks 3×3 minuten een ademhalingsoefening te doen. Dat is te doen toch?
Adem je Gezond&Vitaal gaat uit van het belang dat de ademhaling heeft op je emotionele en fysieke gezondheid. Dit is wetenschappelijk aangetoond, niks zweverigs aan. Het betekent dat de ademhaling, het hart en brein kan beïnvloeden zodat het harmonieus op elkaar is afgestemd. Deze techniek is genaamd hartcoherentie. Het wordt gekenmerkt door helder denken en een gevoel van alertheid en harmonie. Het is echt iets anders dan alleen je ontspannen voelen. Jij kunt het zelf aanleren door regelmatig te oefenen, 3×3 minuten per dag. Tijdens het Adem je Gezond&Vitaal traject ontdek je op een effectieve manier hoe je fitter kunt worden en negatieve emoties en stress vaarwel zegt.
Dit traject kan ingezet worden wanneer je bijvoorbeeld verlangt naar minder spanningsklachten/ vaak duizelig/hoofdpijn of (over)eten. Veel klachten hebben vaak te maken met een verkeerd adempatroon. Wanneer je meer rust in je hoofd creëert zal minder gepieker het gevolg zijn. Een vorm van spanningsklachten is het zo genaamd chronisch hyperventileren. Het is eigenlijk langdurig verkeerd ademen waardoor je lichamelijke klachten krijgt. Onder begeleiding van een ademcoach je bewust worden van jou adempatroon heeft goede effecten.  Of nog een mooie bijkomstigheid de ademtechnieken inzetten voor zogenaamd emotie-eten. Door middel van de adem techniek hart-coherentie, wordt de spijsvertering onder andere verbeterd. Waardoor het makkelijker is om bewustere en gezondere keuzes te maken. 
Het autonome zenuwstelsel wordt namelijk weer in balans gebracht, waardoor je meer energie krijgt!
Door je ademhaling in zijn natuurlijke ritme te brengen…
  • breng je balans in je zenuwstelsel
  • komen je emoties meer tot rust
  • gaat o.a je spijsvertering beter werken waardoor je beter kan ontspannen qua voeding
  • voel je je energieker
  • ervaar je dat je immuunsysteem en lichaamsprocessen kunt beïnvloeden, waardoor minder lichamelijke klachten. 
Het traject is opgebouwd in 3 stappen:
Stap 1 – Bewust ademhalen, ritme ontdekken en eigen maken verschillen ademtechnieken. Hartcoherentie ervaren waarbij je hart synchroon loopt met je ademhaling en jij je helder, alert en in harmonie voelt met jezelf en de wereld om je heen.
Stap 2 – Stress en emotie. Je ervaart het verschil tussen emoties met een positieve of negatieve ‘valentie’. De oefeningen die je doet, zijn erop gericht om de hartcoherentie duurzaam te verbinden met emoties.
Stap 3 – Aandacht naar jezelf. In het derde blok zul jij je steeds meer bewust worden van je stresstriggers. Je leert ze te observeren en te verbinden met hartcoherentie. Vervolgens leer je hoe jij je eigen coach wordt. Zo kan je jezelf kunnen helpen. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je na het volgen van deze training zelfstandig verder kunt!
Nieuwsgierig geworden? Voorafgaand aan dit traject is er de mogelijkheid voor een kennismakingsworkshop. Waarin er kennis wordt gemaakt met de ingrediënten van het traject. Mogelijkheid tot voor- en nameting met biofeedbackapparatuur bij start en afsluiting traject. De 6-weekse lessen krijg je op papier, zodat je na 6 weken een bewaar-map compleet hebt. 
Maak kennis middels een kennismakingsworkshop! 
Een zondagochtend workshop €45,- (9.30 tot 12.30) Besluit je daarna verder te gaan met het traject dan wordt de helft van deze kosten in mindering gebracht.  (Je kan vooraf ook een individuele afspraak maken kosten 20 euro). Besluit je te starten dan worden deze kosten in mindering gebracht.
Adem je Gezond&Vitaal
Datum: Start in week na de kennismaking 
Locatie: Adempauzestudio, Hovenierstraat 31, Deventer
Kosten: € 259,=
Aanmelden: via gerri@adempauzestudio.nl
GEZOND&VITAAL IS MEDE GEÏNSPIREERD OP HET WERK VAN DR. DAVID O’HARA & DRS. KEES L. BLASE
Categorieën: Workshops